Yoga Studio C

-Wanneer je los laat, kan op eens alles-


1e bewering: Pilates en Yoga zijn hetzelfde 

Pilates en yoga zorgen beiden voor een beter postuur en maken je sterker en flexibeler, maar er zit wel degelijk verschil tussen het een en het ander. Yoga is een levenswijze, waarbij waarbij geestelijke betrokkenheid en ademhaling een grote rol speelt. Pilates daarentegen heeft een andere focus en flexibiliteit speelt een minder grote rol. Ook is Pilates meer gefocust op lichaamstransformatie, en yoga in verhouding meer op geestelijke gezondheid.  

2e bewering: Pilates is alleen voor vrouwen

Wie dit zegt heeft waarschijnlijk nog nooit pilates geprobeerd! Trainen met gewicht en cardio apparatuur is geen voorwaarde om effectief aan je lichaam te werken. Met Pilates doe je juist de oefeningen met meer controle, waardoor je beter voelt wat je traint en daarvan meer effect hebt. 

3e bewering: Pilates is alleen voor je buikspieren

Van pilates krijg je zeker sterke buikspieren, maar dat is niet het enige. Maar er participeren heel veel andere spiergroepen bij het doen van pilatesoefeningen dat je kunt zeggen dat het een training is voor het hele lichaam. 

4e bewering: Pilates is makkelijk -je ligt alleen maar op een mat te stretchen-

Het klopt dat je in principe alleen een yogamat nodig hebt en de meeste oefeningen liggend uitgevoerd worden. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op en is 'alleen maar op een matje liggen' een onwaarheid. Met pilates gebruik je juist de diepere, kleinere en stabiliserende spieren, en dat voel je echt wel! Door soms gebruik te maken van materiaal (bijv. kleine- of grote bal) zit er ook een fun-element in. 

5e bewering: met pilates kun je snel gewicht verliezen

Pilates heeft heel veel voordelen, maar het verliezen van vele kilo’s in een korte tijd is daar niet één van. Sowieso is afvallen met blijvend resultaat een langer durend traject. 
Pilates resulteert wel in een strakker lichaam en daarmee zie je er sowieso slanker uit!

6e bewering: je moet lenig zijn om pilates te (kunnen) doen

Omdat pilates vaak wordt vergeleken met yoga, wordt gedacht dat je jezelf in allerlei acrobatische posities moet kunnen wringen. Eén van de voordelen van pilates is juist dat iedereen het kan. Of je nou een hardlo(o)p(st)er of turnster bent of, jong of ouder, je doet wat binnen jouw mogelijkheden ligt, en mogelijk kun je na een poosjes toch nog wel met je vingers bij je tenen! 


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn